maanantai 18. kesäkuuta 2012

Samperin hilima

Käsi ylös (jos on langallinen hiiri, kannattaa käyttää toista sitä kättä...) ne pk-yrittäjät, jotka enemmän tai vähemmän epätoivoisena selailette silloin tällöin Hilmaa ja odottelette, että siellä olisi tarjouspyyntö juuri sinulle. Entäpä käsi ylös ne, jotka eivät ole vielä tällaista tarjouspyyntöä sieltä löytäneet... (Lasken käden nyt vain, että voin kirjoittaa...)

Julkista rahaa tuntuu olevan tarjolla joka ikiselle kylämummojen sukankudontapiirille (hieno homma sinänsä), mutta pienet firmat uhkaavat jäädä tästä annista auttamatta sivuun. Millä foorumilla jaetaan ne pienemmät tai himppasen suuremmatkin työkeikat, joissa ei tarvita kaivuria? Periaatteessa minulle on aivan sama, saako "kylämummojen sukankudontapiirin nykyaikaistamishankkeen" atk-koulutuskeikat hankkeen vetäjän poika vai serkku, kunhan niitä saisi avoimesti kaikki kynnellekykenevät hakea ja valintakriteerit olisivat hakijoille kutakuinkin samat.

Yrittäjänä ymmärrän kyllä, että olemassaolevat ja hyväksi havaitut kumppanuudet ovat kelle tahansa se helpoin ja kätevin tapa hoitaa asiat pois päiväjärjestyksestä, mutta samaan hengenvetoon vauhkotaan kilpailuedun vääristymisestä jne. Eikö kilpailuetu vääristy, jos vuosi vuodelta käytetään sitä yhtä ja samaa firmaa kaikkeen tai vielä parempaa: ollaan itse yhtä aikaa ostajina ja myyjinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti